Tom på tur

exit_a7_pil_ned
exit_a7_pil_ned

Mad der smager

Kunsten er at sammensætte en 3-4 retters menu incl. vine, således at dette bliver en fryd for ganen, og man får en ekstase der forbliver længe.

Dette vil være den fuldendte oplevelse.

Citat af Tom Lausen, 2014.

Paté Gascognaise, en klassiker i mit køkken. Gascognaisen har så mange minder fra tiden i Hesselrød, at den aldrig bliver slettet på mit menukort. Paté er for mig, en del af det gode franske landlige køkken. Måske gået lidt af mode herhjemme, med vil altid være at finde på næsten alle menukort i Frankrig, lavet efter en af de flere hundrede opskrifter der findes. En super inspirationskilde til patéer er Kringelbachs Postej-bog, udgivet af Arnold Busck.

Gascognaise adobe-pdf-icon-logo-vector-01

Paté Gascognaise

Boulangerie

Dette er kun et foreløbigt eksperiment på at få gang i denne side.

adobe-pdf-icon-logo-vector-01

Baguet

Tagine

Et af mine bedste køkkenredskaber er min tagine. Der kan laves en masse forskellige retter i den, hvilket jeg da også gør. Den har jævnligt “kørt” et par gange om ugen. Til højre er der en nogle af mine opskrifter lavet i taginen. Flere følger senere. Der er en ret med lam der har sneget sig ind på siden. Det skyldes at jeg har hørt fra dem der kan lide lam, at det er godt når det er tilberedt i tagine.

Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad der kan laves. To af mine favoritter er Fisk med grønsager og Hyldeblomst. Guldbarsen bliver fantastisk når den laves på denne måde. I hyldeblomsten mørner kødet rigtigt godt og sammen med spidskommen er det som at være tilbage i ørkenen Nordafrika.

tagine

Brug af tagine

tagine

Hyldeblomst

tagine

Lam m/farin

tagine

Gris

tagine

Fisk m/grønsager

tagine

Kylling m/citron

tagine

Fisk m/mandler

tagine

Beef tagine

tagine

Kylling m/couscous

tagine

Okse m/grønsager

tagine

Okse m/paraquayo

tagine

Spicy tagine

Jueves, 05 de Enero de 2012

Pears on Red Wine From La Rioja

Ingredients for 6 people:
Ingredients for Pears in Red Wine from Rioja

  • 12 pears
  • 3 bottles of Red Wine from Rioja
  • Black pepper
  • 2 cinnamon sticks
  • 1 clove
  • 500gr of sugar

How to made Pears in Rioja Red Wine step by step.
 

  1. We peal the pears and we keep them whole (even we leave the carner).
  2. Put them in a saucepan along with sugar, cinnamon, spices and red wine.
  3. Cook over high heat for about 20 minutes. Be noted that the pears take color.
  4. Lower the intensity of the heat and cover the pan, letting the pears over low heat until wine is reduced.


Tips

  • Pears should be Rome or Blanquilla variety
  • The wine must be young
20120324_145202

Bøhmisk nødekage

adobe-pdf-icon-logo-vector-01

Suppe, sprængt oksebryst m/ peberrodsause

Undskyld her roder, jeg skal nok gøre noget ved det en dag

NYT!!!!!    KLIP PÅ BJÆLKEN, OG DU KOMMER TIL “TOP OF THE PAGE”