Vild og voldsom natur, kunst og kultur, afslappende strande, god vin og restauranter i verdensklasse. Det er kendetegnende for “mit Baskerland”
Naturen i Baskerlandet er enestående. Kun få steder i verden kan man opleve en så varieret natur inden for så korte afstande. Uanset om man er til bjerge, kyster, skove, floder, sletter eller idylliske vandløb, viser landet sig på smukkeste vis. Kysten ved Biscayen har meget mere at byde på, end man lige skulle tro. Inde bag de forrevne klipper, ligger de frodigste landområder hvor der dyrkes alt hvad der skal bruges til at frembringe det ypperligste til kræsne ganer.
Baskerlandet er Spaniens gastronomiske mekka, og overalt i regionen serveres fantastiske egnsretter. Langs kysten får man de fantastiske fiske- og skaldyrsretter af helt friske råvarer, der landes i de små fiskerbyer. I baglandet findes egnsretter som lam og pattegrise tilberedt efter ældgamle traditioner.
Dette gør, at det baskiske køkken er i verdensklasse. En af verdens førende kokkeskoler, Basque Culinary Center ligger da også i Donostia.
- Madlavning kan gøre verden til et bedre sted, siger den spanske stjernekok Ferran Adria, der står bag den legendariske Michelinrestaurant El Bulli.
Han er en af de ni udvalgte superkokke, der fungere som faglige rådgivere på centret, der er en del af Mondragon universitet. Sammen med blandt andre Heston Blumenthal fra The Fat Duck i London og Nomas chefkok René Redzepi står han bag centrets fireårige uddannelsesprogram.
|