Tom på tur

exit_a7_pil_ned
exit_a7_pil_ned

Ziaboga

Efter to og et halvt år med Antoine Chépy, lukker Ziaboga. Dette er sandt, -men han åbner en ny restaurant på en gård ved Itxassou, ca. 30 km ind i landet.

Antoine og Bianca går sammen med landmanden Christian Aguerre, der avler kyllinger samt det baskiske svin Kintoa og er Espelette-peber producent, på hans bondegård, Haraneko Borda, mellem Espelette og Itxassou.

Restauranten åbner på den gård der i forvejen leverer det meste kød og de fleste grønsager i Antoine’s køkken. Der vil blive serveret lidt mindre fisk end i Ziaboga, -men det gør ikke noget for min skyld, da jeg aldrig har fornægtet et stykke godt kød. Der bliver plads til 60 gæster, mod de 20 der var plads til i Socoa/ Ciboure. Det betyder da også at der skal ansættes flere kokke og tjenere. Hidtil har Antoine og Bianca klaret det hele alene, sammen med en afrydder. Det er planen den nye restaurant åbner i juni - juli 2016, eller når en er færdig. Bianca var ikke helt sikker på hvornår Antoine blev færdig.

20160508_190003

Den baskiske gris KINTOA før og efter

20160508_184912

Siden er under konstruktion - Lesite est en construction

Gune izaneraikitzen ari da - El sitio está en construcción

Du er kommet lidt for tidlig hen på denne side, men jeg er glad for at du viser interesse for Ziaboga.

Der er lidt mere at skrive på de andre sider, inden jeg kommer igang her.

Grønsager1

I 2013  åbnede  Antoine Chépy og Bianca, hans brasilianske konditor og kæreste, Ziaboga, en restaurant på bredden af l’Untxin, væk fra turister. Restauranten er baseret på økologiske produkter, der hentes helt friske fra lokale gårde og producenter. Den friske fisk kommer fra de to små fiskerbåde Kittara og Ordagna, kød fra Itxassou. Grøntsager fra producenter i Ascain, Urrugne og Ciboure, og godt økologisk brød fra Axola Gabe i Larressore.

Ziaboga tavle
20150925_105527

Du kan lige hilse på værtsparret, Antonie og Bianca Chepy, imens jeg skriver mere om Ziaboga

Merlu1

Merlu med hjertemuslinger

Ziaboga tavle 2

Ser den ikke lidt bekendt ud?    >>>>

Biancas dessert
Citrontærte

Tartelette au citron vert des Landes ... organisk citroner, organisk rørsukker fra Brasilien, smør og æg fra bønderne... så let er det!

Husk....... Dette er kun lidt opfyld der er lagt på, for at stille nogles nysgærighed

Dette er begyndelsen på en spændende side, der nok skal folk til at valfarte til Ciboure Itxassou