Tom på tur

exit_a7_pil_ned
exit_a7_pil_ned

Lidt om mig

Hvor skal jeg begynde? Efter 68-70 hvor dele af min livsførelse måske ikke egner sig for offentliggørelse, selv om der ikke er noget som jeg ikke vil være ved. Jo, vi levede et fedt frit hippi-og Flower Power liv dengang, med hvad der dertil hører. Hvis skolen blev passet, og vi ikke lavede grumme ting, havde vi altid fatters fulde opbakning.

Hvis jeg begynder 22 år efter begyndelsen, kommer det til at se omtrent sådan her ud.

På det tidspunkt havde Birthe og jeg kendt hinanden i -øh, siden januar 1971, og jeg havde været på knæ og spurgt om vi ikke skulle få en tid i Jægersborg kirke, når vi nu havde valgt at slå pjalterne sammen. Det var i foråret 1975. Ud af det kom de bedste år af mit liv, der væltede sig i masser gode oplevelser. Og Jakob kom til verden en frost klar lørdag i januar i ‘77. Isen var perfekt på Løge sø i Rudeskov. Jeg kiggede selvfølgelig ind på fødeklinikken på vej hjem fra søen, og minsandten om jeg ikke kom til at hilste på min lille nye søn.

Han er siden hen blevet en stor dreng, og i sommeren ‘82 fik han en lillesøster. Eva kom hun til at hedde. Hun er også blevet stor.

Inden de blev store, havde vi rigtig mange oplevelser sammen. Da Jakob var 1½ år, altså inden Eva kom på banen, kørte vi til San Sebastian på ferie. Vi boede hos Lore. Spanien har altid betydet meget for hele min familie, og især San Sebastian. Min far boede i Madrid og en del San Sebastian, da han var der nede for at sætte en produktion af ventiler i gang for Kosan Gas. Inden da, havde han sit rådgivende ingeniør firma, som havde fået til opgave af KosanGas, at udvikle ventiler til gasflasker og tilbehør til disse. Desværre var det Kosan Gas der ejede disse tegninger, da de havde hyret min far til opgaven. -Nå, men han blev ansat på Teknova (det var der Kosan Gas havde deres udvikling) for at få produktionen sat i gang. I 3-4 år pendlede han mellem Danmark og Spanien. Min store søster og jeg var med ham i Spanien to gange i flere måneder. Og i sommerferierne var  hele familien dernede. Vi lærte Spanien at kende på en helt anden måde, end hvis det var en tur til grissefest på Mallorca med Spies eller Præsten. Min søster og jeg boede på et tidspunkt i tre uger hos Lore, mens far knoklede i Madrid, hvor temperaturen var tæt på 40 hver dag. Han syntes at det var lige rigeligt varmt for os børn, så vi blev hos Lore i San Sebastian, hvor temp. var 26-30 grader og Biskayen dejlig bekvem at svømme i.

I dag bliver far’s ventiler brugt over hele verden. I 1973 skiftede BP sine ventiler til gasflasker ud med Kosan’s, og endnu flere store internationale firmaer er gået over til dem  senere. Han har gjort det godt, den gamle. Tænk engang hvis det var hans patent. Hvor var vi så henne nu?

Vi havde sikkert ikke været i Jægersborg Dyrehave, som vi er her på billedet til højre.

Birthe 1971

Januar ‘71. Der er vel ikke noget at sige til at jeg blev forelsket ved første blik.

20140504_143821

1974

san sebastian004

Stranden i San Sebastian, Lore med sin  søn, Paul, og min storesøster Aagot.

20141102_161948

Mange af vores sommerferier blev holdt i Alsace i det nordøstlige hjørne af Frankrig. Cyklerne var altid med. Der er så utroligt smukt på den egn. 1-3 km. mellem de små landsbyer, med deres helt forskellige nuancer i vinen, er altid en oplevelse. De små avlere der destillerer de fineste frugtbrændevine skal ikke undlades her, da det er gudedrikke for mig. Er man i Ribeauvillé og kører sydpå ud af byen ad Routé du Vin, ligger en destillatør, Marcel Windholst, på venstre side, 50 m. før byen slutter. Det er absolut kvalitet der sælges der.

Grand Ballon og Ballon de Alsace er altid en udfordring på cykel. Der er mange muligheder til at få sved på panden i området. Det kan Eva skrive under på. Jeg har cyklet mange hundrede kilometer i Vogeserne, som bjergene hedder.

Alsace er meget børnevenligt. Det er en af grundene at vi så ofte kørte derned. Der er mange udflugtsmål. Opvisning med ørne og gribbe. Et bjerg fyldt med aber og i mange byer er der  svømmebassiner. Masser af storke og deslige. I byerne er der som over hele Frankrig, masser butikker. Eva havde aldrig svært ved at finde tøjbutikker der skulle udforskes. Birthe og jeg satte os ved en af de mange fortovscaféer mens den ville “tøjjagt” stod på. -Og alle forretningerne med ost, brød, paté, pølser og andre delikatesser. Her kunne man godt bo.

peace
Make_love_not_war
Che