Tom på tur

exit_a7_pil_ned
exit_a7_pil_ned

Tour de Basque 2013

I september 2013 tog Odd og jeg til Baskerlandet. Med fly fra København til Bordeaux over Paris, og med en lejebil derfra, var turen derned ret overkommelig.

Jeg var der en del nede i 60’erne, og sidste gang jeg var der, var i sommeren 1978 med Birthe og Jakob, men i den spanske del.

Da vi havde mulighed for at låne en lejlighed i Socoa, nær Saint-Jean-de-Luz, i den franske del af Baskerlandet, Pays Basque, gjorde vi det. Vi lånte lejligheden af Lore, en af mine forældres venner, som jeg boede hos dengang jeg var der med min far og storesøster.

Med Socoa som base, skulle vi udforske en del af Frankrig, som vi ikke kendte.

Lidt udflugter blev det til, men med den lokalitet som vi var havnet i, blev det ikke til de store dybtgående ekspeditioner. Det bliver næste gang, eller næste igen.

Bare i Socoa/ Ciboure er der mere end 20 restauranter inden for en lille kilometer fra vores hus, og i Saint-Jean-de-Luz, 2,5 km fra os, tror jeg at der er over 100. Da vi ikke vil gøre forskel på de forskellige restauranter, blev Michelin ikke valgt fra. Vi fik da osse en favorit. Restaurant Ziaboga. Den får til konstant utrolige gode anmeldelser.

Iberisk sortfodsskinke, bedre fås det ikke

20130903_185530
20130903_144061
20130904_160215
20150318_151555
Basque maps1

Nu med kort!

Nu er det muligt at se, hvor det var at jeg var henne.

Kortet åbner i nyt vindue.

Klik på navnene på side-bjælken i venstre side på Google Maps, når kortet har åbnet sig, og du får vist hvor det er.

Le Pyrénées ont tout

Stilhed, ro, storslået natur til vandreture og rafting, helbredende kilder, varme kilder, vandfald og floder, hyggeligt byliv, vin, historie, grotter, hulemalerier og Europas ældste folkeslag.

d-line-clipart-many-colors-1