Tom på tur

exit_a7_pil_ned
exit_a7_pil_ned

Tour de Basque 2015

Denne ekspedition var meget anderledes end den første i 2013. Da vidste vi ikke ret meget om hvad vi ville blive udsat for. Denne gang var vi meget mere forberedt, på hvad der kunne indtræffe af “uforudsete” hændelser.

Vores dilemma fra første tur, om hvor vi skulle få mad fra, var ikke eksisterende, da vi nu var ret velbevandret på det område. Der var altid boderne i Saint-Jean-de-Luz at gå til hvis restauranter ikke fristede. Nu tænker den opmærksomme læser sikkert, at så kom de aldrig på markedet, da restauranterne var meget tillokkende. -Jo, det gjorde vi adskillige gange, da der ikke er noget så livgivende, som at gå og indsnuse duftene af frugter og grønsager.

20150407_113405

Markedet i Saint-Jean-de-Luz er et fantastiks overflødighedshorn af områdets friske råvarer.

Med dette i baghovedet var det bare at komme i gang med at slappe af, og snakke om hvilken rækkefølge, de forskellige planer skulle udføres. Der skulle findes lidt vildt vand, vinbønder, fromagerier, ciderier eller hvad det nu hedder. Og ikke mindst en tur til Rioja, Spaniens gamle vindistrikt.

 

På kortet her under er de fleste steder som vi besøgte på turen rundt i Baskerlandet. Kortet linker til Google

Klippebord-1
20150401_175523

Vores fromagerie fra 2013-turen blev besøgt igen, men med et negativt resultat, da de ikke havde gang i osteproduktionen endnu. Først til juni var der oste igen, da de små lam lige skulle have lidt mælk inden der blev lavet oste.

Vi var mere ude i landet, hvilket har givet mig en masse ekstra arbejde med skriveriet. På første tur blev man helt skeløjet af at skulle fordøje alle de indtryk der fór rundt om hoved på én. På denne tur var jeg mere forberedt på alt det nye. På vores ture rundt blev der lagt mere mærke til omgivelserne. Det er alle de så anderledes byer, de mange handlende, udskænkningssteder, produktion af lokale delikatesser og alt hvad der nu er hvor vi mere eller mindre tilfældigt kom forbi. Alt dette har givet stof til en masse skriverier på siderne om Pays Basque 2015.

Endnu engang kunne vi ikke komme uden om gastronomien, vinene og alle de andre fristelser. Desværre (eller måske nok heldigvis) nåede vi ikke engang 1/10 af hvad Euskal Herria har at byde på. Vi må afsted igen.

20150408_222406 -2
d-line-clipart-many-colors-1