I september 2013 tog Odd og jeg til Baskerlandet. Med fly fra København til Bordeaux over Paris, og med en lejebil derfra, var turen derned ret overkommelig.
Jeg var der en del nede i 60’erne, og sidste gang jeg var der, var i sommeren 1978 med Birthe og Jakob, men i den spanske del.
Da vi havde mulighed for at låne en lejlighed i Socoa, nær Saint-Jean-de-Luz, i den franske del af Baskerlandet, Pays Basque, gjorde vi det. Vi lånte lejligheden af Lore, en af mine forældres venner, som jeg boede hos dengang jeg var der med min far og storesøster.
Med Socoa som base, skulle vi udforske en del af Frankrig, som vi ikke kendte.
Lidt udflugter blev det til, men med den lokalitet som vi var havnet i, blev det ikke til de store dybtgående ekspeditioner. Det bliver næste gang, eller næste igen.
Bare i Socoa/ Ciboure er der mere end 20 restauranter inden for en lille kilometer fra vores hus, og i Saint-Jean-de-Luz, 2,5 km fra os, tror jeg at der er over 100. Da vi ikke vil gøre forskel på de forskellige restauranter, blev Michelin ikke valgt fra. Vi fik da osse en favorit. Restaurant Ziaboga. Den får til konstant utrolige gode anmeldelser.
|