Pyrenæerne, både på den spanske og på den franske side, er kendte for deres fåreoste. En af vores planer hjemmefra, var da også at “udforske” disse delikatesser nærmere.
Ligesom Alsace har “Route du Vin”, har den Vestlige del af Pyrenæerne “Route du Fromage”. Måske er Ruten i Alsace “sjovere” end den i Pyrenæerne, men det er også interessant at smage de forskellige oste fra egnen, og hvilke nuancer der findes.
På denne rute, der går igennem Montagne Béarnaise (Det er Henri IVs fødeby Béarn her i området, der ligger til grund for sovsens navn, ikke fordi den er opfundet her) og Montagne Basque, kan man gøre stop og smage ostene på de forskellige fromagerie, man kommer forbi.
Du vil opdage at disse “bønder” har bevaret de gamle traditioner, som er gået arv gennem generationer, i kunsten at fremstille ypperlige oste, der har været med til at gøre regionen kendt. Man bliver mødt af en gæstfrihed, der viser at de er stolte af deres produkter.
De høje græsgange i Pyrenæerne giver fårene en meget varieret ernæring, som igen giver osten en frugtagtig smag.
Vi fandt et lille gammelt fromagerie lidt uden for byen Saint-Michel. Mums hvor var det godt.
|