Saint-Jean-de-Luz ligger i departementet, Pyrénées Atlantiques. En lille idyllisk fiskerby i Byscayen, i luftlinie, ca.7-8 km fra den spanske grænse. Byen ligger i bunden af en lagune, hvor der er bygget bølgebrydere tværs over for at “tæmme” de 6-8 m høje bølger, der ellers ville skylle byen væk, når efterårsstormene raser over Biscayen.
I den gamle bydels smalle gader er der masser af gode restauranter, med baskisk køkken, og også traditionel fransk mad. En oplevelse der skal prøves. En lidt mærkelig ting er, at det først og fremmest er spansk vin der står på kortet. Selvfølgelig er der også fransk, men de fylder ikke så meget på kortet. En god Rioja står perfekt til “la cuisine de Pays Basque.”
Fisk er en af de absolutte hovedingredienser i måltiderne. Der er merluza på 100 måder, hummer på 50 måder, og næsten en million forskellige muslinger. Og så alle de andre fisk. Jeg tror ikke, at der serveres fisk, der ikke svømmede rundt i Biscayen mere end 3 timer før tilberedningen.
|